Inlämning av arkivmaterial

I maj 2018 gör Arkiv Gävleborg en turné i länet för att hämta arkivhandlingar från organisationer som kan ha svårt att ta sig till depån i Gävle. 

Vi hämtar följande dagar:
Måndag 21 maj  (Ljusdal, Ovanåker)
Tisdag 22 maj (Bollnäs, Söderhamn)
Onsdag 23 maj (Hofors, Sandviken, Ockelbo)
Torsdag 24 maj (Bollnäs)
Fredag 25 maj (Bergsjö, Hudiksvall)

OBS! Schemat är preliminärt. För närmare information om hämtning kontakta vår arkivarie Katarina Nordin senast 9 maj. Telefon 026-10 88 70. 

Leveranser kan lämnas in till depån i Gävle alla vardagar. Ring helst innan och boka en tid med oss!

Vad kan lämnas in? Materialet ska bestå av det som skapats i den egna verksamheten. Varje medlem avgör själv när det är dags att lämna in arkiv. Ett tips är att inte vänta för länge. Mer information finns i våra bevaranderåd.

Verifikationer säger vi normalt nej till. Undantag kan göras om de härrör från organisationens bildande eller rör ett speciellt projekt. Varje organisation måste själv ta hand om fakturor, kvitton och räkningar i minst sju år innan de kan kastas. 

Kom med pärmarna som de är, gärna märkta med vad de innehåller. Behåll organisationens egen struktur, det hjälper oss i arbetet med handlingarna. Arkivmaterialet ska vara rent från damm och smuts när det kommer till oss.

Kan man lämna in arkivhandlingar även om man inte är medlem? Kan man lämna in handlingar från nedlagda föreningar eller företag? Ja, arkiv kan i vissa fall tas emot som gåva. Kontakta oss för närmare information. 

Den som vill lämna in enbart fotografier eller föremål hänvisar vi i första hand till Länsmuseet Gävleborg eller Hälsinglands museum.


Leverans av arkivmaterial