Fotografier i arkiven - Hofors

Blindbock

Från mitten av 1950-talet till mitten av 1960-talet fanns en hälsoklubb i Hofors. Föreningen förespråkade friluftsliv och en näringsrik kost utan gifter. Bilden ovan föreställer en blindbockslek på hälsoklubbens mycket uppskattade julfest i Folkets hus i januari 1956. Fotograf: William Eriksson, Torsåker.

Frälsningsarmén rycker ut

Hofors frälsningsarmés kår bildades redan 1899. Bilden är tagen en vinterkväll 1948 när tio frälsningssoldater rycker ut med spark på ett musikuppdrag.

Husmödrar på kurs

Hofors Husmodersförening både arrangerade och deltog i olika kursverksamheter. Här Eva Eriksson Ingrid Högberg, Märta-Lisa Wester och Lis Petersen i Kratten på kursen ”Handikapp och Motion”. Kursen hölls 1981 av länsföreningen.

Vilka är vägarbetarna?

Arbetare på vägen mellan Torsåker och Gammelstilla. Eventuellt är bilden tagen på 30-talet men vilka är männen som lastar sten på den rälsgående vagnen?

Fagersta Folkets hus

Huset byggdes 1932. Av föreningens arkiv kan man utläsa att man renoverade vid flera tillfällen. Bilden är tagen av Gun-Britt Aagård vid en inventering av föreningslokaler 1983, då hade föreningen redan upphört med sin verksamhet.

Engelska med TBV

Tjänstemännens bildnings-verksamhet (TBV) hade under många år en lokalkommitté i Hofors. I början av 1970-talet anordnades kvällskurser i engelska. På bilden syns Leif Karlsson och läraren Gunnel Persson under ett av kurstillfällena på Högtomta skolan.

Scouter i Barkhyttan

Redan 1959 började Hofors missionsförsamling leta efter en tomt där de kunde bygga ett sommarhem. 1963 hittade man en lämplig tomt i Barkhyttan. Invigningen skedde i maj nästkommande år. Här är några av föreningens scouter på besök, troligen 1964.

Första maj i Folkets park

1907 hålls ett 1:a majmöte i Hofors Folkets Park. Emil Åström håller tal inför ett par hundra åskådare, däribland många barn.

Rallygrabbar

Kulsvängen är en rallytävling som anordnas av Hofors motorsällskap. Bilden är från den 12 november 1966. Fotograf: Lennart Wallin

Välkommen till Hofors

6-dagarsloppet på cykel hade 1963 sin start i Sundsvall, på sin väg söderut passerade cyklisterna Hofors. Fotograf: Lennart Wallin.