Fotografier i arkiven - Sandviken

Allsvenskt på Jernvallen

I Gästriklands idrottsförbunds arkiv finns ett fotografi från våren 1957 när Sandvikens IF slår AIK i allsvenskan med 2-1. Bilden togs i samband med att Lennart Andersson gjorde 1-o till Sandviken. Matchen spelades på Jernvallen.

Cykelkurs

År 1953 arrangerade Gästriklands cykelförbund en introduktionskurs i Sandviken. Det var många intresserade deltagare som testade cyklar. Från vänster Martin Möller, Lars-Erik Dahlberg, Bo Göran Wenngren och Sven Thunberg. Foto: Lennart Wallin.

Lassas i Yttermyra

Foto från 1901 på Lassas i Yttermyra. Lars Olof Larsson, hustrun Anna, sonen Oscar, pigan Tilda Hodin och Lars Ersson, Lars Olofs far, finns med på bilden. Fotot finns i Sven Oscarssons personarkiv från Ovansjö.

Hattar på Sanko

I Konsumtionsföreningen Alfas arkiv finns ett foto från 1964 när varuhuset Sanko nyinvigdes och bytte namn till Domus. På bilden syns en ung kvinna som provar hattar på hattavdelningen. Är det någon som vet vem det är? Foto: Arne Barthelson

Folkets park

Folkets park i Sandviken låg ungefär där Högbovägen numera korsar E16. Fotot ska vara taget av en A Olsson 1905. Är det någon som vet vilka männen på bilden är? Är det styrelsemedlemmar?

Textiltryck med ABF

Från ABF i Sandviken finns det många fotografier som berättar om verksamheten på Björkgatan 2. Här en kurs i textiltryck. Tvåa från vänster är kursledaren CB Embretsson. Vilka är de andra som gick på kursen?

Sandviksungdom 1898

Enligt text på bildens baksida är det "Sandviksungdom sommaren 1898". Är det någon som vet var bilden kan vara tagen? Vad roade de sig med sommaren 1898?

Första maj 1907

Fotograf Svea Hansson, verksam i Sandviken, fotograferade demonstrationståget första maj i Sandviken 1907, enligt anteckning på kortet. Svea Hansson hade sin fotoateljé på Storgatan. Är även bilden tagen på Storgatan? Källa: Metall avd 125 Sandviken.

Idrottsplats i Österfärnebo

I Gästriklands idrottsförbunds arkiv finns det ett foto från juli 1935. På bilden syns några som jobbar hårt för att anlägga en idrottsplats i Österfärnebo. Några år senare invigdes idrottsplatsen Solliden. Är det någon som vet vilka det var som iordningställde idrottsplatsen?

Hoppbacken i Åshammar

År 1929 den 20 januari invigdes Åshammars IK:s nya hoppbacke. Flera hundra åskådare såg när Lars Sören Molin från Storviks IF hoppade och vann tävlingen på 20,80 m. Källa: Gästriklands Idrottsförbund.